BAM is gewoon een bouwval

Zo denkt u dan… dat zijn nogal harde woorden Bakkertje….

Maar tenzij u kunt aantonen dat ik ongelijk heb hierin, heb ik gewoon gelijk. Laten we eens beginnen over bouwbedrijven… sowieso moet u daar niet in beleggen. Net als vliegtuigmaatschappijen en autofabrikanten, want… er is altijd wat!

Maar Nick, had je ons niet even kunnen waarschuwen? Dat heb ik ook gedaan. BNR Beleggerspanel, 28 mei vanaf minuut 18 ongeveer wanneer we het over Fiat-Chrysler en Renault hebben.

Bouw is boom… Nee, geen booming business

Bouwbedrijven zijn altijd de sigaar. Als de economie slecht is worden ze uitgeknepen door opdrachtgevers. Als de economie heel goed is verhogen onderaannemers hun tarieven en worden ze daar gepakt.

Marges bij bouwbedrijven zijn altijd dun, flinterdun zelfs. Als er dan ook maar iets mis gaat, dan volgt er weer eens een bericht zoals dat van vandaag.

Lijk uit de kast nummertje…

“Ja, sorry jongens… er viel weer een lijk uit de kast. We hadden weer een project uit tweeduizendzoveel waar er wat mis ging en daarom draaien we weer een kwartaal rode cijfers.”

Maar goed dit soort berichten komen dus al jaren voorbij. Met iedere keer opnieuw een loze belofte dat het volgend jaar beter gaat.

Analisten die nog nooit op een steiger hebben gestaan of een spijker in de muur kunnen slaan, maar u wel gaan vertellen dat u BAM moet hebben omdat ze zo lekker goedkoop zijn en ze toch eens moeten profiteren van dat economisch momentum…

En dan zit de CEO bij BNR nog flauwe woordgrappen te maken bij BNR, terwijl de beurskoers valt als een baksteen en dit het zoveelste onbetaalde meerwerk klusje is voor BAM…

Wie nu nog durft te vragen of hij in bouwbedrijven, carriers of autofabrikanten moet beleggen, kan beter wat anders gaan doen met zijn geld. Een bedrijf met fatsoenlijke marges kopen bijvoorbeeld…