Beleggen in rauwe vis

Ik ga het liefst sushi eten.

Als een leuke dame dat zegt op de eerste date is dat voor ondergetekende meteen een dichte deur. Dat romantische etentje komt er niet, want als u als geen liefhebber van vis bent dan wordt rauwe vis eten wel echt een avondje met lange tanden.

Maar goed… dit is een site over beleggen en in de eerste alinea heeft daar nu alweer geen woord over ingestaan. In deze tweede alinea dus ook niet…

Terugkomend op sushi. Bovenstaand citaat horen we niet alleen steeds vaker op dates, maar ook om ons heen. Er lijkt een ware groei in Sushi. We zien ook steeds meer van die tentjes opduiken. Hier verderop in de Albert Heijn zit er zelfs een sushi zaak… in de Albert Heijn!

Sushi toko naar de beurs

In Japan is er Kura Sushi en Kura Sushi heeft ruim 400 sushizaken in Japan. Het is ook een aandeel, maar natuurlijk wil niemand in Japan beleggen. Tenminste zo denken wij er over.

De Amerikaanse tak van dit bedrijf is echter afgesplitst en naar de beurs gebracht. Kura Shushi USA. Het is dus een aandeel van een restaurantketen die de Amerikaanse activiteit van Kura Sushi bevatten.

Met een beurwaarde van $200 miljoen is de waardering zeker niet lekker goedkoop, maar we hebben het hier over een groeiverhaal en een groeiverhaal is nooit lekker goedkoop. Maar zo moeten we niet naar groeiaandelen kijken. Cashflow en groei is vele malen belangrijker dan winst bij groeiaandelen.

Wij zien dat dit in onze ogen de enige pure sushi restaurant play in de gehele aandelenmarkt is. Daarnaast het benoemde groeiverhaal. Met een wat fantasie kan dit aandeel de komende 10 tot 20 jaar vele malen over de kop als het aantal restaurants van 23 naar bijvoorbeeld 223 vestigingen in de VS groeit. Dan is die $200 miljoen dollar van nu zo’n gekke prijs nog niet, toch?

Last but not least

U kunt bij de aankomende familieverjaardag het hebben over dat u aandeelhouder bent in een sushirestaurantketen met 23 zaken in Amerika. Dat bekt toch even lekkerder dan alweer de zoveelste verhalen over de mislukte avonturen in Fugro, BAM en Wereldhav├╗h .

Bakkertje heeft een eerste lijntje met wat stukjes Kura Sushi USA Inc $KRUS gekocht. Of u daar ook goed aan doet, moet u zelf beslissen. Wij doen niet aan adviseren, daar krijgen wij niet voor betaald.

Op Bakkers Beurs Berichten worden ook de aandelen besproken die u niet op de brave en gemiddelde koop-Shell-Unilever-Pharming-en-ETF’s-beleggersites voorbij ziet komen. Wij hebben dan weliswaar niet dagelijks turbotips, cijferanalyses en geneuzel over waarom dit daalt en dat stijgt vandaag…

Bij ons belandt u echter wel met uw neus in de zalm als u wel eens op zoek bent naar een belegging die niet in de portefeuille van al die andere vaders langs de lijn bij de hockeywedstrijd van uw zoon zit.