Hoog kopen, laag verkopen

Als u arm wilt sterven, dan is bovenstaande kop de manier om dat voor elkaar te krijgen. Makkelijk denkt u dan, dan is omgekeerde het recept om rijk te sterven. Daar komt u echter van een koude kermis thuis.

Zoals wel vaker krijgen we weer eens inspiratie van een grafiek van Corné. We weten het nog goed, de eerste keer dat de Grote Corné van Zeijl naast ons kwam zitten. We waren nog stagair bij IEX. Corné vroeg:

En… waar ben jij mee bezig?
“Ik schrijf een stuk over KPN, maar ik loop een beetje vast, Corné.”
Ah, daar heb ik wel een mooi grafiekje bij! Dan kun je vast weer door

Goed, dat was toen. Terug naar vandaag en de grafiek die Corné vandaag uit de binnenzak van zijn jasje tevoorschijn haalde…

Laag kopen en hoog verkopen

Weet u, we zouden het allemaal willen en we zouden het allemaal ook doen. Ware het niet dat aandelen die hard zijn gestegen, de neiging hebben die stijging door te zetten en vice versa.

Aandelen die hard dalen, hebben de neiging die daling door te zetten. Een vervelend fenomeen, want dat wat hard is gestegen is vaak al duur en wordt ook niet snel goedkoop.

Wat dan weer goedkoop lijkt, wordt dan ineens nog veel goedkoper en daar zit je dan… met veel te dure aandelen die toch echt goedkoop leken ten tijde van de aankoop.

Eén is genoeg

Laten we nu even tot het punt komen waar het om gaat. U zit in de aandelenmarkt voor de upside, anders had u net zo goed vastgoed of een obligatie kunnen kopen.

Weet u, één positie in een fonds als NVIDIA, Amazon, Apple of Netflix had uw aandelenportefeuille kunnen maken of breken (als u ze niet had).

Zelfs al was de rest van uw porto gevuld met brandhout zoals PostNL, Wereldhave, ArcelorMittal, BAM en Heijmans. Dan nog had u met één ten- twenty of fortybagger een prima rendement behaald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *