And it’s gone… and it’s fraud…

Het is alweer tien jaar geleden dat misschien wel het meest legendarische filmpje van South Park uitkwam… And it’s gone!

Natuurlijk ging dit over de fraude bij de Amerikaanse banken waardoor in 2008 bijna het gehele financiële stelsel uit elkaar klapte. Dat kwam uiteindelijk allemaal weer goed dankzij de excessen van centrale banken.

Waar het ruime geld beleid van centrale banken ook voor heeft gezorgd is dat er zich excessen voordoen op de aandelenmarkten.  Zo zijn er dus frauduleuze bedrijven die een beurswaarde van ruim $30 miljard hebben.

Ja, ik begin weer over Tesla. Mensen die mij kennen weten dat ik al sinds vorig jaar zomer op ramkoers ben met dit aandeel. Naar mijn inziens is namelijk het bedriegen van je klanten en investeerders geen houdbaar businessmodel op lange termijn.

En of Tesla haar eigen klanten bedriegt:

Hoe worden investeerders dan bedrogen? Omdat Tesla op dusdanige wijze rapporteert dat wagens die de fabriek verlaten worden geboekt als omzet. Dit in tegenstelling tot voor Q3 2018 waarbij Tesla de omzet boekte als auto’s daadwerkelijk afgeleverd waren. Bij BNR heb ik dit op 4 december aan de kaak gesteld. Hebben we het al over alle loze beloftes van Elon Musk gehad?

Er komt een dag dat het bovenste South Park filmpje ook voor Tesla kan worden gebruikt en Elon Musk degene is die moet zeggen: “And its gone”

Tot die tijd kan het altijd nog leuk zijn om in te spelen op een verdere daling van Tesla door middel van putspreads en putopties (zo doe ik het).

Oh ja, mochten de aluhoedjes beginnen. Ik word niet betaald door grote olie- en autobedrijven… maar mochten jullie meelezen (hallo Shell) dan staat het jullie vrij een advertentie op deze site te plaatsen 🙂

Nick Bakker heeft een netto shortpositie in Tesla d.m.v. put opties.