Op naar de sterren en daar voorbij!

Zo sprak onze jeugdheld in de film Toy Story. We weten nog goed dat wij als klein jochie mee gingen naar de bioscoop met Bakker senior. Bakker senior had nog zo gewaarschuwd dat de film ’s avonds in het Engels was en we daarom beter naar de Nederlandse versie van de film konden gaan.

Aangezien Bakkertje zelf toen ook al ongelooflijk eigenwijs was, gingen we toch naar de Engelse versie van de film en daar begreep de eigenwijze opgeblazen kleuter van 6-7 jaar natuurlijk geen ene moer van…

Maxar Technologies

Zo viel ons oog vandaag op Maxar Technologies. Een aandeel genoteerd aan de NYSE wat zich richt op ruimtevaarttechnologie. Het aandeel deed in 2015 nog ruim $80. Na een bodem rond de $4 is het aandeel nu weer aan een klim omhoog begonnen.

De Q3-cijfers waren absoluut niet geweldig, maar in de enorme verliezen lijkt een kentering te zijn gekomen. De omzet was hoger dan de verwachtingen van analisten. Dus ook dat ziet er niet onaardig uit.

Wat wij vooral interessant vinden is dat de short interest van 16,1% in combinatie met een koers die in de grafiek uitbreekt. Kijk even mee. Er is in het de grafiek duidelijk zichtbaar: de uitbraak, de openstaande gap en het accumulatievolume.

Wij kochten een eerste lijntje stukken op $11,11 en de tweede op $10,61. De koers zou zeker terug kunnen vallen tot $10, ook daar in die zone zijn wij koper op $10,11. De stoploss leggen wij op $5,61. Dat is een ruime, maar bij een shortsqueeze zouden koersen ruim boven $20 helemaal niet zo gek zijn. We hebben ze nog wel veel gekker gezien. Of zoals onze jeugdheld zou zeggen:

Op naar de sterren en daar voorbij!

– Buzz Lightyear

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *