Rustig blijven Bakkertje!

Kent u dat gevoel. U heeft een idee, vervolgens gaat u erover zitten nadenken… dan slaat de twijfel toe en doet u het toch maar niet. Dat gebeurde ons vroeger ook tijdens het uitgaan bij het aanspreken van een mooie dame, maar tegenwoordig gebeurt het ons nog steeds op de beurs.

Want ja, wie komt dit niet bekend voor?

Voor wie nog wil weten waarom Bed Bath en Beyond zo hard gaat:

Weet u, het beste is om gewoon even tekeer te gaan tegen onszelf. De emotie eruit en dan weer door. Handelen met emotie is namelijk het domste wat we kunnen doen.

Niet is gevaarlijker dan emotie

Zo hebben wij aan der lijve ondervonden waarom je niet bij de koopknop in de buurt moet komen zodra je boos of gefrustreerd bent.

Zo wilde wij eens een Amerikaans aandeel kopen dat in de pre-market zo’n 95% af was gekomen. Het aandeel stond op $1… we weten dit nog als de dag van gisteren.

Dus wilde we de laat uitnemen op $1,10….

BUY @ 1,10 rejected ARCA at 13:45 FIX: Failed to handle message due internal error

Mijn eerste reactie: wat is dit nu weer voor bullshit. Dus na een aantal keer proberen de order door te drukken en iedere keer een error begon mijn nek inmiddels wat op te zwellen.

1,20 kwam door, 1,30 kwam door, 1,40 kwam door. Naast de opgezwollen nek, beginnen de handjes ook klammer te worden. Dus liepen we boven, naar de chef en vroegen wij hoe dit in godsnaam nu weer kon.

“Dat is dat godverdomme 15 minuten te laat, lul!”

Het advies was om met de de partij te bellen die het handelssysteem exploiteert. Terwijl we al bellend terug de vloer op liepen en de frustratie inmiddels dusdanige hoogte had bereikt dat het al mijn limieten allang was gepasseerd, kregen we te horen

Oh ik zie het al, er staat nog een oude ISIN-code. Over 10 minuten kan je in dat aandeel handelen.

Precies op dat moment waren we teruggekeerd bij onze schermen. De print $2,40 is het eerste wat in mijn oog sprong. Waarna we, met onze al flink luide stem, door de telefoon schreeuwde:

Over 10 minuten?! Dat is dat godverdomme 15 minuten te laat lul!

Daarna smeten we een gloednieuwe iPhone de vloer op. De andere handelaren keken achterom. Wat gebeurt hier nu weer en wat ben jij nou weer aan het doen?!

Enorm kwaad en gefrustreerd namen we weer plaats achter de schermen. Onze grootste fout ooit. Binnen een paar minuten en pisten we duizenden euro’s weg. Om vervolgens met nog meer frustratie en boosheid stampvoetend de vloer te verlaten.

Weg was het geld, weg was het vertrouwen, weg was het logisch nadenken.

En om heel eerlijk te zijn, zijn we nog redelijk weggekomen. Als die man voor onze neus had gestaan op dat moment, waren we nu met vakantie… in Scheveningen… voor een jaartje of 20 plus de TBS…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *