Shade Deutsche, alles ist voorbei

Eigenlijk wisten we dit al jaren… maar zoals gebruikelijk in Europa, wordt de pijn niet direct genomen maar vooruit geschoven…

Zo zagen we dat al eerder met de problematiek rondom de Griekse schulden en Italiaanse banken, waar nooit een structurele oplossing is bedacht, maar de ellende gewoon vooruit geschoven werd. Eigenlijk zijn sinds 2008 al alle problemen vooruit geschoven en is er geen structurele oplossing bedacht voor de problemen destijds.

Douche bank

Dus Deutsche Bank ontsloeg vorige week 18.000 werknemers en stopt met de handel in aandelen op Wall Street. Eigenlijk doet DB, wat ABN Amro al na de kredietcrisis heeft moeten doen. Stoppen met het meespelen met de Big Boys van Wall Street ofwel Goldmannetje spelen in het klein.

Nu is Deutsche Bank natuurlijk wel een extreem geval, want iedere keer als er een verlies gerapporteerd werd en je keek direct daarna naar de bonusuitkeringen, dan begonnen je wenkbrauwen automatisch te fronsen.

Anyway of er wat is veranderd? Neuh… de jongens in Londen bij Deutsche mochten hun doosje inruimen, terwijl op het zelfde moment de heren bovenin de toren pakken met een vanafprijs van 1500 pond lieten aanmeten…

Het is alsof ze in het finale zitten. Duitsland staat 2-0 achter… maar u weet het, de Duitsers zijn nooit verslagen tot het laatste fluitsignaal klinkt. Het kan zomaar gek gaan en een Duitse beurscommentator: “Wir sind wieder da!”