When you rob the bank, you take whatever number is in the safe

We gaan het hebben over de aanstaande IPO van WeWork. U weet wel, het bedrijf dat flexibele kantoorruimtes verhuurt en tegen een waardering, waar zelfs een venture capitalist uit Sillicon Valley een hartaanval van krijgt.

Anyway, somehow is de waardering van $47 miljard afgezakt naar nu $10 miljard. Dat in een paar maandjes. Is toch even een daling bijna 80%. Wij kennen aandelen en zelfs crypto’s die laten we zeggen minder volatiel zijn. Eigenlijk alles wel…

WieDan?

Kijken we naar de geschiedenis van de CEO is hij vooral gefaald in eerdere business avonturen voordat hij een bedrijfje ooit voor $300K verkocht. Van dat geld is WeWork opgestart.

In een artikel in Reuters wordt beweerd dat het CEO Neumann niet om geld is te doen. Maarja, cynisch als wij zijn geloven wij daar natuurlijk geen ene moer van.

Dat ze bij Softbank, waar het geld (en blijkbaar ook wat stimulerende middelen) tegen de plinten klotst, zo gek zijn om het te waarderen op $47 miljard. Wil niet zeggen dat anderen dat er ook voor gaan betalen.

Rien ne va plus, het geld is niet meer van u

Winst maakt WeWork niet en zoals wij het bekijken gaat dat er ook nooit komen. Weet u, een bedrijf dat $1,9 miljard wegpist op een omzet van $1,8 miljard en dan denkt dat het $47 miljard waard is.

Wij kennen alleen de verhalen van de gekte eind jaren ’90 begin 2000. Maar als dit niet de beursgang wordt die de top van de markt inluidt weten wij het ook niet meer wat het dan wel gaat worden. Kan het dan nog gekker? Wij denken van niet.

When you rob the bank, you take whatever number is in the safe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *